top of page
Zoeken

CD 'Quarant(ain)e' opgenomen!

Bijgewerkt op: 8 apr. 2021

Vorige week hebben celliste Oihana Aristizabal Puga en ik onze CD 'Quarant(ain)e' opgenomen voor het label Et'cetera. De opnames vonden plaats in de sfeervolle Muziekhaven in Zaandam. Op de CD komen werken van componisten die zelf, net als wij, ook rond de 40 jaar waren toen zij deze muziek schreven. Er klinkt muziek van Saint-Saëns, Chaminade, Bridge en Respighi.

Quarantaine? Dit Franse woord heeft van oorsprong betrekking op een periode van veertig dagen. Dit leenwoord, dat rond 1650 zijn intrede deed in onze taal, is afgeleid van het Franse telwoord quarante (veertig) en betekent in essentie een periode van veertig dagen. Behalve de herkomst van het getal 'veertig' is het nu toepasselijk op hoe musici 'opgesloten' zitten in deze tijd: musici kunnen veel minder concerten geven, maar gelukkig dus wel mooie opnames maken!

Op de CD komen daarnaast nog nog twee ingesproken gedichten, die veel voor ons betekenen.

Bestellen?

Wilt u de CD 'Quarant(ain)e' alvast bij ons bestellen? Dat kan! Zodra de CD uit is (mei 2021), sturen we deze dan naar u toe voor € 15,- excl. verzendkosten. Stuurt u ons nu alvast een mailtje op cellopiano81@gmail.com

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page