Cd-presentatie La Lecture, 5 maart
  • Posted:
  • 13 januari 2020
  • Comments:

    0

Op 5 maart is het zover! Celliste Oihana Aristizabal Puga en ik presenteren dan onze nieuwe CD ‘La Lecture’. De CD is opgenomen door het label TRPTK en staat geheel in het teken van de Bommelse pianiste & zangeres Suzanne Leenhoff, die in Zaltbommel trouwde met de beroemde schilder Edouard Manet. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu bij ons aan: cellopiano81@gmail.com. De toegang is gratis.

Suzanne werd door pianist & componist Franz Liszt ontdekt, toen hij per boot door Nederland reisde. Daarna verhuisde ze met haar familie naar Parijs waar ze Edouard Manet leerde kennen. Ze raakte daar bevriend met componisten als Offenbach & Chabrier, maar ook met dichters als Baudelaire, Mallarmé en De Banville. Het echtpaar reisde echter nog veelvuldig terug naar Nederland om o.a. haar vader Carolus Leenhoff, beiaardier van de Gasthuiskapel, te bezoeken. Suzanne stond regelmatig model voor Edouard. Na hun dood verzamelde componist en gevierd opera-zanger Jean-Baptiste Fauré tientallen schilderijen van Manet.

We brengen op onze CD ‘La Lecture’ dit verhaal weer tot leven in muziek van Carolus Leenhoff, Franz Liszt, Jacques Offenbach, Gustave-Adolphe Koëlla (vader van haar zoon Léon), Richard Wagner en Jean-Baptiste Fauré. Vertellers Ab Nieuwdorp (radio 4) en Ann Demeester (directrice Frans Hals Museum, Haarlem) hebben op de CD poëzie ingesproken, om het verhaal nog meer tot leven te brengen.

Tijdens het feestelijke presentatie-concert zullen we delen van de CD live uitvoeren en natuurlijk is na afloop de CD te verkrijgen.

Zaal open: 19.45 uur
Aanvang: 20.15 uur
Toegang voor dit concert is gratis! Aanmelden is wel noodzakelijk via cellopiano81@gmail.com