Nieuwjaarsconcerten Opera ‘Carmen’
  • Posted:
  • 11 december 2018
  • Comments:

    0

In 2019 werk ik mee aan bijzondere Nieuwjaarsconcerten, waarbij we de beroemde opera ‘Carmen’ spelen in een kamermuzieksetting. Deze beroemde opera is gearrangeerd door de componist Bob Zimmerman (bekend van o.a. de film ‘De Dirigent’) voor drie zangers en 8 musici.

Er is een klein decor, één achtergrondscherm waarop foto’s van Sevilla worden geprojecteerd en korte teksten die het verloop van de handeling samenvatten. Op de grond ligt een kring van rozenblaadjes, een stierenhuid en wat sigaretten, die de arena en een sigarettenfabriek symboliseren. Sopraan Tamar Niamut zingt de rol van Carmen. Tenor Jeroen de Vaal is de ongelukkige politieman Don José, die valt voor de wilde zigeunerin Carmen; bariton Bas Kuijlenburg speelt een dubbelrol als Zuniga, de barse superieur van José, en Escamillo, de trotse stierenvechter die verliefd wordt op Carmen.

6 januari 2019, 15.00 uur: Gelderlandfabriek Culemborg
13 januari 2019, 15.00 uur: Podium Hoge Woerd, De Meern

Tamar Niamut, Carmen
Jeroen de Vaal, Don José
Bas Kuijlenburg, Escamillo, Zuniga

Lineke Lever, piano
Susanna Edixhoven, fluit
Nicole van Jaarsveld, klarinet
Rutger Stoel, hobo
André Felipe Lima, viool
Nino Natrishvilli, viool
Barbara Bekhof, altviool
Oihana Aristizabal Puga, cello

Herman Mussche, dirigent
Bob Zimmerman, arrangeur