Carmen van Bizet – Ostade A’dam
  • Posted:
  • 15 januari 2018
  • Comments:

    0

Op 30 januari (teaser op 25 januari) speel ik tijdens de Muziektheaterdagen A’dam de opera Carmen van Bizet. Ik speel daarin samen met sopraan Tamar Niamut (Carmen), tenor Jeroen de Vaal (Don José) en bariton Bas Kuijlenburg (Zuniga, Escamillo).

Uit de recensie:
Tamar Niamut is een van de bedenkers van deze verkorte versie van de beroemde opera. Er is geen decor, alleen één achtergrondscherm waarop foto’s van Sevilla worden geprojecteerd en korte teksten die het verloop van de handeling samenvatten. Op de grond ligt een kring van rozenblaadjes, een stierenhuid en wat sigaretten, die de arena en een sigarettenfabriek symboliseren. Geen orkest; Lineke Lever speelt de muziek met overgave op een ouderwetse vleugel. Tenor Jeroen de Vaal is de ongelukkige politieman Don José, die valt voor de wilde zigeunerin Carmen; bariton Bas Kuijlenburg speelt een dubbelrol als Zuniga, de barse superieur van José, en Escamillo, de trotse stierenvechter, die verliefd wordt op Carmen. Tamar Niamut is een mooie en mooi zingende vurige vrouw, die de mannen uitdaagt totdat zij aan het einde wordt doodgestoken door José, degene die het meest van haar houdt.
Lees hier de volledige recensie!

Concept: Victor van Swaay, Jeroen Sarphati, Tamar Niamut
Regie: Victor van Swaay
Muziek: Georges Bizet
Tekst: Henri Meilhac, Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée
Uitvoering: Tamar Niamut (Carmen), Jeroen de Vaal (Don José), Bas Kuijlenburg (Zuniga, Escamillo) Lineke Lever (piano), Victor van Swaay (regie)
Locatie: Ostade A’dam, Amsterdam